Selectieprocedure Security

Solliciteren
 

Via onze website solliciteer je naar openstaande vacatures. In het sollicitatieformulier vragen wij om enkele persoonlijke gegevens, jouw cv en motivatie. Na het versturen van je sollicitatie krijg je automatisch een bevestiging per e-mail. 

Heb je geen bevestiging ontvangen, controleer dan jouw ongewenste mailbox. Ook daarin geen mail? Dan zou het kunnen liggen aan de instellingen van jouw mailbox. Check deze instellingen en neem anders contact op met team Recruitment.

Stap 1: Telefonische kennismaking/screening

Zo snel mogelijk na het ontvangen van jouw sollicitatie kan het zijn dat wij nog even telefonisch contact met je opnemen. Dit doen wij om je persoonlijk te bedanken voor jouw interesse, maar ook om (indien nodig) nog wat aanvullende vragen te kunnen stellen waardoor wij jouw sollicitatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Daarnaast bespreken wij de selectieprocedure zodat jij precies weet waar je aan toe bent en wat je kan verwachten.  

Bellen wij en komt het niet uit? Geen probleem, dan plannen we natuurlijk gewoon even een ander moment waarop wij je terugbellen. 

Stap 2: NeurOlympics

Zien wij na een eerste screening een goede match op basis van de eisen voor de functie, dan nodigen wij je graag uit voor het maken van vier online games die jouw brein in kaart brengen. Aan de hand van de games krijgen wij namelijk een goed beeld van jouw cognitieve capaciteiten. Zo geeft het ons inzicht in hoe jij observeert, denkt, besluit, organiseert en handelt. En dat terwijl jij gewoon aan het gamen bent! Aan de hand van jouw breinprofiel kunnen wij inschatten welke vaardigheden je van nature makkelijker af gaan en welke je wellicht meer energie zullen kosten in de functie. 
 

De games zijn leuk en uitdagend om te doen, maar ook volledig wetenschappelijk onderbouwd. De resultaten bespreken wij graag samen met jou tijdens het eerste interview (stap 3). Ook krijg je van ons een waardevol rapport mee over jouw breinprofiel.

Stap 3: Eerste interview

Tijdens het eerste interview ligt de nadruk op een verdere persoonlijke kennismaking. Wij zijn benieuwd naar jouw motivatie en vertellen je natuurlijk graag meer over het werken bij ICTRecht en wat je inhoudelijk van de functie kunt verwachten. 

Ook zijn wij erg benieuwd naar jouw competenties en vaardigheden en wij proberen zo goed mogelijk in te schatten in hoeverre deze aansluiten bij wat wij denken dat belangrijk is in de functie. Dit bespreken wij graag met jou aan de hand van de uitkomsten van de NeurOlympics en het rapport van jouw breinprofiel. 

Stap 4: Tweede interview

Tijdens het tweede interview ligt de nadruk op de inhoudelijke match en de klik met jouw potentiële manager. Door het voorleggen en bespreken en enkele situatieschetsen proberen wij beter zicht te krijgen op jouw huidige kennisniveau en adviesvaardigheden die wij belangrijk vinden voor de functie. 

Bij dit gesprek sluit tevens jouw potentiële manager aan. Wel zo prettig om daar ook kennis mee te hebben gemaakt natuurlijk. Zo kan jij zelf beoordelen of je niet alleen een match voelt met ICTRecht, maar ook met jouw potentiële manager. 

Stap 5: Aanbod

Ben jij na de twee gesprekken nog steeds enthousiast en zien wij ook nog steeds een goede match? In dat geval doen wij jou graag een passend aanbod. Dit aanbod doen wij jou per mail zodat je alle details rustig kunt nalezen en hierover na kunt denken. 

Ziet het er goed uit, of heb je nog vragen? Dan horen wij het natuurlijk graag en kunnen wij je hopelijk feliciteren met een nieuwe job!  

Algemene informatie

Feedback

Naar aanleiding van elk sollicitatiegesprek ontvang je telefonisch feedback over de uitkomst van het gesprek, zowel bij een positieve als een negatieve beslissing. Deze feedback ontvang jij uiteraard van iemand die bij het gesprek aanwezig is geweest, zodat je hier ook vragen over kan stellen. De uitkomst van het gesprek wordt tevens schriftelijk bevestigd per mail.

 

 

Inwinnen van referenties

Na de gesprek(ken) en voor het doen van een aanbod, kan het zijn dat wij graag nog enkele referenties over je inwinnen. Voor het benaderen van referenties vragen wij je uiteraard vooraf toestemming. Wij zullen nooit zonder toestemming in contact treden met referenten. De informatie die wordt ingewonnen beperkt zich tot hetgeen wat direct verband houdt met de vacature.

 

 

Aanstelling

Samen met de leidinggevende bereik je overeenstemming over je salaris, werkdagen en de startdatum. Mogen wij jou bij ICTRecht verwelkomen? Dan ontvang je van ons, naast een persoonlijke verrassing, een welkomstmail waarin aan jou gevraagd zal worden om extra informatie aan te leveren. Hiermee kunnen onze HR-collega's jouw contract in orde maken.