Voor ons is het belangrijk dat iedere sollicitant precies dezelfde kansen krijgt binnen het sollicitatieproces. Daarom werken we volgens de Recruitercode en de NVP sollicitatiecode. Ons selectieproces bestaat uit een aantal vaste processtappen, zoals een selectie op brief/cv, telefonische kennismaking met recruiter, sollicitatiegesprek(ken) en een casusopdracht. Dit kan per type functie worden uitgebreid met meerdere stappen zoals b.v. een assessment. Hieronder vind je de algemene stappen die onderdeel (kunnen) zijn van een sollicitatieprocedure. Als hiervan wordt afgeweken, vermelden we dit bij de vacature of tijdens de uitnodiging voor het gesprek.
Via onze website solliciteer je naar openstaande vacatures. In het sollicitatieformulier vragen wij om enkele persoonlijke gegevens, jouw cv en motivatie. Na het versturen van je sollicitatie, krijg je automatisch een bevestiging per e-mail.
Bevestiging niet ontvangen: controleer jouw ongewenste mailbox. Ook daarin geen mail? Dan zou het kunnen liggen aan de instellingen van jouw mailbox. Check deze en neem anders contact op met team Recruitment.
Op basis van jouw cv, motivatie en een korte telefonische kennismaking met een van onze recruiters bepalen wij samen met de betreffende selectiecommissie of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. We doen ons uiterste best om je snel (sneller dan verwacht) te laten weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
Als je wordt uitgenodigd voor het gesprek, ontvang je voorafgaand een uitnodiging waarin de datum, het tijdstip, de locatie en de gesprekpartners worden vermeld. Tijdens het sollicitatiegesprek vertellen wij je uiteraard graag meer over ICTRecht, de afdeling en de functie. Tegelijkertijd vormen jouw gesprekspartners een idee of jij geschikt bent voor de functie. Kom je op gesprek en verloopt dat voor ons allebei naar tevredenheid, dan volgt meestal een tweede gesprek. Daarbij zitten weer andere mensen aan tafel, die met een andere blik bekijken of jij de nieuwe medewerker bent die we nodig hebben.
Een casusopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Of het van toepassing is op de functie waar jij op solliciteert, is afhankelijk van de betreffende functie en kan verschillen per selectiecommissie. Wij geven in de vacaturetekst aan indien een casusopdracht onderdeel is van de sollicitatieprocedure.
De casusopdracht wordt door ons digitaal toegestuurd en wij bieden je uiteraard de tijd om deze rustig in je eigen omgeving te maken.
Een persoonlijkheidsvragenlijst kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Indien dit het geval is zal dit tijdens de procedure worden toelicht. Het doel van deze vragenlijst is inzicht te krijgen in jouw sterke- en ontwikkel punten. Zo kunnen wij jou in je kracht inzetten en hebben we samen handvatten om ontwikkeldoelen vast te stellen. De uitkomst van deze vragenlijst wordt met je besproken.
Naar aanleiding van elk sollicitatiegesprek ontvang je persoonlijke feedback over de uitkomst van het gesprek, zowel bij een positieve als een negatieve beslissing. Deze feedback ontvang jij uiteraard van iemand die bij het gesprek aanwezig is geweest, zodat je hier ook vragen over kan stellen. De feedback en terugkoppeling op het gesprek wordt tevens schriftelijk bevestigd.
Na je gesprek(ken) kan het zijn dat wij graag nog enkele referenties over je inwinnen en controleren we of je alle benodigde diploma’s bezit. Voor de referenties vragen wij je vooraf toestemming om deze te mogen inwinnen. Deze informatie beperkt zich tot hetgeen wat direct verband houdt met de vacature.
Samen met de leidinggevende bereik je overeenstemming over je salaris, werkdagen en de startdatum. Daarna volgt de indiensttredingprocedure.