Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik was net afgestudeerd en op zoek naar een juridische baan. Door middel van het raadplegen van verschillende vacaturesites ben ik bekend geworden met ICTRecht en besloot ik te solliciteren op een vacature binnen ICTRecht Detachering. ICTRecht Maastricht was net een paar maanden opgestart en het kantoor was op zoek naar nieuwe collega’s. Een half jaar later ben ik gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers waar ik veel afwisselende werkzaamheden uitvoer op het gebied van privacy.

 

 

"Als ik vragen had, was het mogelijk om mijn voorganger te vragen naar zijn visie over bepaalde zaken. Daar heb ik ontzettend veel aan gehad en heel veel van geleerd."  

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Hoewel ik geen voorkennis heb op het gebied van privacy, heb ik wel een affiniteit met digitale technieken. Hierdoor weet ik dat privacy en overig digitaal recht een groeiende sector is. De kans om te groeien in een startend kantoor in een rechtsgebied dat groeit was voor mij de reden om te kiezen voor een functie op het gebied van privacy. Daarnaast wil ik groeien in het sociale aspect van juridische dienstverlening. Door gedetacheerd te worden kom je in contact met veel verschillende mensen waardoor je ook beter wordt in professionele communicatie op een laagdrempelige manier. 

Hoe heb je de start bij ICTRecht ervaren?

Mijn start bij ICTRecht vond ik spannend. Dit kwam natuurlijk het meeste doordat het de eerste werkdag van mijn eerste echte baan was. Deze spanning was van korte duur omdat ik vrij snel merkte dat ik bij ICTRecht wel op mijn plaats zat. Na de eerste maand ben ik gedetacheerd bij mijn eerste opdrachtgever. Ik werd gelijk in het diepe gegooid en mocht in m’n eentje aan de slag bij een zorgfonds. Als ik vragen had, was het mogelijk om mijn voorganger te vragen naar zijn visie over bepaalde zaken. Daar heb ik ontzettend veel aan gehad en heel veel van geleerd.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Over het algemeen begin ik met het checken van mijn lijstje waarop de werkzaamheden die ik nog moet uitvoeren staan. Zo heb ik voor mezelf duidelijk welke taken ik die dag moet prioriteren. Daarna is het een kwestie van beginnen en werken aan de stukken totdat ze af zijn.

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen. Ik maak graag muziek op mijn keyboard en drumstel. Ook heb ik een voorliefde voor sporten. Ik ben dan ook vaak in de sportschool of op de tennisbaan te vinden.  

Kun je iets vertellen over het team waar je in zit?

Veel mensen uit mijn team werken ook op dezelfde locatie (Maastricht). Doordat deze locatie nog niet groot is, werk je eigenlijk altijd met dezelfde mensen. Er is in Maastricht een hechte groep beginnende juristen ontstaan die op elkaar ingespeeld zijn. Als we ergens niet uitkomen, kunnen we nog altijd terugvallen op de kennis van onze manager. Er is een cultuur ontstaan waar we niet bang hoeven zijn om dingen te vragen. Dit vind ik zelf een prettige omgeving om in te kunnen werken.

 

 

"Als we ergens niet uitkomen, kunnen we nog altijd terugvallen op de kennis van onze manager. Er is een cultuur ontstaan waar we niet bang hoeven zijn om dingen te vragen. Dit vind ik zelf een prettige omgeving om in te kunnen werken."

 

Kun je iets zeggen over het opleidingstraject dat je wordt aangeboden?

Binnen ICTRecht worden verschillende opleidingen aangeboden. In het eerste jaar zijn de opleidingen Functionaris Gegevensbescherming en het CIPP/E Examen vooral van belang. Deze twee opleidingen zien vooral op het gebied van het privacyrecht waar ik momenteel werkzaam in ben. De opleidingen heb ik als zeer waardevol ervaren aangezien je ook in de praktische uitvoering van de werkzaamheden duikt.  

Kun je een project/opdracht benoemen waar je trots op bent?

Ik werk momenteel voor een zorgaanbieder waar ik het verwerkingsregister volledig aan het controleren ben. Omdat dit een groot project is dat ik nooit eerder heb uitgevoerd, ben ik trots op het feit dat ik dit nu eigenhandig aan het doen ben. Er komen heel veel nieuwe dingen bij kijken waar je ook veel van kan leren.

Wat kun je zeggen over de waardering die je krijgt voor je werk binnen ICTRecht?

Ik merk dat er veel waardering is voor de werkzaamheden die we uitvoeren. Soms komt deze van leidinggevenden, maar vaak genoeg komt deze ook van je collega’s. Je ziet hoe veel tijd en moeite iemand in een project steekt dus je geeft elkaar ook complimenten als het project succesvol in een nieuwe fase gekomen is. 

Wat wil je tegen toekomstig collega's zeggen?

Ik raad aan om eerst goede contacten te leggen. Dit houdt in dat je soms moet reizen om een dag op een andere locatie te werken. Op deze manier leer je veel nieuwe collega’s kennen en kun je altijd bij iemand terecht als je vragen hebt. Deze dagen zijn over het algemeen goed te combineren met een borrel waar je iedereen op een informele manier leert kennen.

Bekijk alle vacatures