"Complimenten van de projectleider zijn dan natuurlijk erg fijn, maar het brengt ook voldoening om te weten dat klanten weer verder kunnen met waar zij het beste in zijn."

Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Toen ik als jonge student een LinkedIn-profiel aanmaakte werd me aangeraden een aantal bedrijven te volgen waarvan ik de posts misschien wel interessant zou vinden. Destijds was ik vooral geïnteresseerd in intellectuele eigendomsrechten en ik kwam toevallig een artikel van ICTRecht tegen. Vanaf dat moment ben ik ICTRecht gaan volgen op LinkedIn en is dit bedrijf altijd op mijn radar gebleven. 

Een aantal jaar later was ik op zoek naar een nieuwe baan en toen ik de vacature voor Legal Counsel zag, heb ik gelijk gesolliciteerd. En met succes, want nu ben ik al een tijdje werkzaam bij ICTRecht.

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Ik ben mijn carrière in de financiële sector gestart als CDD/KYC analist, binnen die functie heb ik heel wat klantonderzoeken uitgevoerd. Dit heb ik een aantal jaar gedaan, maar ik merkte dat het toch niks voor mij was. Ik wilde liever iets doen wat aansloot op mijn eerder afgeronde opleiding LLM Law & Technology en me bezighouden met juridische vraagstukken op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Het leren toepassen van mijn eerdere kennis vind ik dan ook het leukste aan mijn werk!

Hoe heb je de start bij ICTRecht ervaren?

De beginperiode verliep relatief rustig. Je leert de organisatie kennen en maakt een paar casussen om het huidig kennisniveau te peilen. En daarna ga je eigenlijk gelijk aan de start! Toen ik nog geen opdrachtgever had, heb ik andere collega’s ondersteund, blogs geschreven en andere leuke taken tussendoor opgepakt. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik kijk eerst op Teams of in mijn mail of er dingen liggen die met spoed moeten worden opgepakt. Als er genoeg ruimte is, houd ik de dag verder open en kijk ik soms of ik iets tussendoor kan doen voor de afwisseling. Soms kan dat echter niet en moet je prioriteit geven aan een specifieke opdracht. Het geeft dan wel veel voldoening als je aan het einde uitlogt en alles hebt afgerond.

 

 

"De begeleiding is afhankelijk van je behoefte en waar je nog ondersteuning bij nodig hebt. Je hebt natuurlijk je manager die in het begin met je meekijkt en feedback geeft. Daarnaast vond ik het zelf fijn om handige tips te vragen aan collega's waarmee ik samen opdrachten oppakte."

 

 

 

 

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik hou van gezelligheid, dus in mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met vrienden en familie. Tegelijkertijd vind ik het ook heerlijk om een heel weekend niemand te zien en te spreken en series te bingewatchen of alleen een boswandeling te maken. Verder volg ik binnen- en buitenlands voetbal en doe ik yoga.

Kun je iets vertellen over het team waar je in zit?

Mijn team zit verspreid over 3 locaties: Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. Zelf werk ik op de locatie in Eindhoven en onze manager in Amsterdam. Af en toe reizen we dus ook naar Amsterdam, maar onze manager komt ook geregeld naar het zuiden van het land. Zo proberen we toch de binding binnen ons team te behouden. 

Kun je iets zeggen over het opleidingstraject dat je wordt aangeboden?

Direct bij aanvang ben ik de praktijkopleiding voor Functionaris Gegevensbescherming gaan volgen. Deze opleiding bestaat uit e-learnings en een aantal praktijkdagen. We mochten 1 dag per week besteden aan zelfstudie, en na een aantal maanden stond het examenmoment gepland. Daarnaast heb ik binnenkort een CIPP/E training, zodat ik binnenkort ook daarvoor mijn certificaat kan behalen.

Wat voor begeleiding krijg je?

De begeleiding is afhankelijk van je behoefte en waar je nog ondersteuning bij nodig hebt. Je hebt natuurlijk je manager die in het begin met je meekijkt en feedback geeft. Daarnaast vond ik het zelf fijn om handige tips te vragen aan collega's waarmee ik samen opdrachten oppakte.

Kun je een opdracht benoemen waar je trots op bent?

Ik heb een blog geschreven over de PSD2 en de AVG waar ik best trots op ben. Daarnaast ben ik ook trots op adviezen die daadwerkelijk tot verandering binnen een organisatie leiden.

Wat kun je zeggen over de waardering die je krijgt voor je werk?

Laatst heb ik heel hard gewerkt om een DPIA voor het weekend af te ronden, omdat de klant na het weekend een handtekening onder het contract wilde zetten. Complimenten van de projectleider zijn dan natuurlijk erg fijn, maar het brengt ook voldoening om te weten dat klanten weer verder kunnen met waar zij het beste in zijn.

Wat wil je tegen toekomstig collega’s zeggen?

Als je bij ICTRecht gaat werken, kom je in een gezellige en jonge organisatie terecht. Er is voldoende mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op zowel kwaliteit als op commerciële vaardigheden, dus grijp die kans ook zeker aan.