Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik zocht na mijn eerste baantje en na mijn studie Security Management een groter bedrijf met verschillende klanten uit verschillende sectoren zodat ik vaker bij verschillende klanten kon werken. Daarnaast wil ik in de toekomst graag meer leren en weten over privacy en de AVG, aangezien dat nauw samengaat met informatiebeveiliging. Ik ben nu werkzaam als Information Security Consultant.

 

 

 

"Goed plannen is wel iets wat je leert: een eigen agenda beheren en dit weer goed en tijdig afstemmen met de klant en je collega’s. Dit past erg goed bij mij."

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Dit verschilt heel erg. Dit ligt er natuurlijk aan welke opdracht ik heb, hoe vaak ik voor die opdracht op locatie moet komen (de afspraak is meestal maximaal 50% van de tijd op locatie zijn). Verder werk ik soms vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam of vanuit huis. Ik vind het erg fijn dat er flexibiliteit is. Goed plannen is wel iets wat je leert: een eigen agenda beheren en dit weer goed en tijdig afstemmen met de klant en je collega’s. Dit past erg goed bij mij.

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Voornamelijk omdat ik meer op locatie wilde werken bij verschillende opdrachtgevers. Dit zorgt voor veel ervaring en zo maak ik kennis met veel verschillende sectoren en mensen. Ik vind dit persoonlijk erg leuk en interessant. Het heeft mij ook persoonlijk goed gedaan: mijn sociale en communicatieve vaardigheden zijn hierdoor versterkt. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar gelukkig heb ik daar nog genoeg tijd voor. 

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik ben 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend Robin in Arnhem. We hebben een huis gekocht eind 2021 en sinds maart 2022 wonen wij hierin. Ik ben de oudste thuis en heb twee zusjes (23 en bijna 22) en een halfbroertje van net 8 jaar oud. Ik ben voornamelijk opgegroeid met mijn zusjes bij opa en oma in een klein dorp dat Laag-Soeren heet. Mijn middelbare school was uiteindelijk in Arnhem, daar heb ik nog steeds goede vriendinnen aan over gehouden. Ik heb nog steeds veel contact met hen. Mijn hobby’s zijn naar de sportschool gaan (ook een must natuurlijk haha), wandelen, muziek luisteren, bakken, koken, podcasts luisteren (over true crime, persoonlijke verhalen en geschiedenis) en - als ik de rust kan vinden – lezen. Ik heb een brede algemene interesse in dingen en hou van afwisseling. 

Welke verantwoordelijkheden en vrijheden komen er bij jouw functie kijken?

Ik werk hier net een jaar, maar naast de consultancy werkzaamheden doe ik sinds kort ook werkzaamheden voor acquisitie en sales. Dat bevalt goed: ik merk dat ik het interessant vind en de afwisseling is leuk. 

Wat kun je vertellen over het team waar je in zit?

Het Securityteam is nog een klein team, maar we zitten in een organisatie waar al veel geregeld is en er bepaalde kaders zijn. Daardoor heb je toch de ruimte, maar weet je wel waar je aan toe bent. Bij opdrachten werken we soms ook samen met de collega’s die gespecialiseerd zijn in privacy, dat vind ik erg leuk. Naast dat we collega’s zijn, kun je ook veel van elkaar leren. In ons Securityteam zijn verschillende collega’s met verschillende expertises/ervaringen. Dat is juist erg fijn en goed. Ook kunnen we goed met elkaar lachen. Er is een fijne sfeer. 

Kun je een opdracht benoemen waar je trots op bent?

Ik denk dan vooral aan mijn eerste opdracht. Ik zou in september 2022 beginnen, maar omdat een collega op vakantie zou gaan en er veel werk was bij een opdracht, werd me gevraagd om eerder te beginnen. We hebben dit op korte termijn kunnen regelen. Ik heb vier inwerkdagen gehad en toen ben ik al gestart bij een opdrachtgever. Dit vond ik echt heel spannend, zeker omdat ik niet zo veel ervaring had om alleen bij een opdrachtgever te zijn. Na de vakantie van m’n collega mocht ik van de opdrachtgever blijven, extra handjes waren immers altijd welkom. Dit voelde goed en gaf mij voldoening. 

Wat kun je vertellen over de doorstroommogelijkheden binnen ICTRecht?

Hier ben ik positief over. Het scheelt ook dat ons team nog klein is en afstemming met Kors (Director Security) gemakkelijk gaat omdat de lijntjes kort zijn. Ook kun je, als je zelf wilt, interne werkzaamheden/projecten oppakken. Dit is allemaal goed bespreekbaar.

Wat zou je tegen toekomstig collega’s willen zeggen?

ICTRecht is een fris en gemengd team. Op alle afdelingen zitten verschillende expertises en collega’s met verschillende (werk)ervaringen. De meeste collega’s zijn erg sociaal en op kantoor is er altijd ruimte voor gezelligheid: er is, naast de standaard vrijmibo, iedere maand een extra grote borrel op het hoofdkantoor in Amsterdam. In elk team en op elke locatie wordt er genoeg tijd besteed aan het in stand houden van contact met je collega’s. Dit vind ik erg belangrijk.