Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik heb via de website gesolliciteerd en ik ben nu werkzaam als Information Security Consultant en Business Manager.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ergens tussen kwart voor 8 en 8 uur open ik de deur op kantoor, ga ik op m’n plek zitten en kijk ik even uit op het Ij met een bak koffie. Vervolgens screen ik mijn mail op zaken die prioriteit hebben en plan deze taken in de ochtend voor opvolging. Als deze taken zijn afgerond, is het meestal tijd voor de (gezellige en gezamelijke) lunch op kantoor waarna ik aansluitend een half uur de tijd neem om me bij te lezen op de actualiteiten in ons vakgebied. 

De middag staat in het teken van calls en afspraken met klanten, zowel nieuw als bestaand. De een is geïnteresseerd in onze dienstverlening voor een audit en de ander zoekt langdurige ondersteuning van een CISO. Vergeet tussendoor vooral ook niet de gesprekken bij de koffieautomaat met alle leuke collega’s die gaan over het afgelopen, óf aankomende bedrijfsuitje.

Dit is een voorbeeld van een gemiddelde kantoordag bij ICTRecht, maar twee à drie dagen in de week zit ik bij verschillende klanten en help hen bij de implementatie van een normenkader (ISO 27001/NEN 7510), geef ik workshops en trainingen over bewustwording en sluit ik aan bij verschillende MT/Directie/RvB overleggen om te rapporteren over de huidige gang van zaken op het gebied van de informatiebeveiliging en denk ik mee op strategisch niveau. De vrijdag staat volledig in het teken van het Securityteam. We hebben wekelijks overleg en vaak vinden ook de een-op-een gesprekken plaats met de collega’s. In de middag volgen we gezamenlijk een training of kennissessie en zo rond de klok van kwart voor 5 is het dan toch echt tijd voor een borrel!

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind het belangrijk om werk van betekenis en inhoud te hebben. Binnen deze functie kan ik van toegevoegde waarde zijn voor zowel de klant als ICTRecht én blijf ik zelf groeien en ontwikkelen. De dynamiek van de verschillende klanten die ik bedien en de grote verscheidenheid aan (erg leuke) collega’s maken dat ik het enorm naar mijn zin heb!

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik ben getrouwd en papa van een dochter van (bijna) 3. Daarnaast ben ik fanatiek liefhebber en beoefenaar van activiteiten die je adrenaline goed laten pompen. Denk aan (vecht)sport, schietsport, auto/motorsport en duiken. 

Vroeger zei men weleens: “Haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.” Dat motto heeft ervoor gezorgd dat ik een gezonde balans heb gevonden tussen thuis en werk. Dat wordt verder versterkt door de vrijheid die ik heb om mijn (werk)tijd flexibel in te delen.

Welke verantwoordelijkheden en vrijheden komen er bij jouw functie kijken?

De belangrijkste verantwoordelijkheden liggen in het faciliteren van voldoende opdrachten zodat ons team lekker aan het werk kan blijven. Daarnaast begeleid ik een aantal collega’s in het team, zodat zij hun weg kunnen vinden in het domein van informatiebeveiliging en onze organisatie. Daarnaast ligt er natuurlijke een grote verantwoordelijkheid bij het adviseren en ondersteunen van onze klanten bij de verschillende vraagstukken en behoeftes. 

"Vroeger zei men weleens: “Haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.” Dat motto heeft ervoor gezorgd dat ik een gezonde balans heb gevonden tussen thuis en werk. Dat wordt verder versterkt door de vrijheid die ik heb om mijn (werk)tijd flexibel in te delen."

 

 

Wat kun je vertellen over het team waar je in zit?

Wij hebben een zeer platte en toegankelijke teamsamenstelling, waarbij eenieder op een natuurlijke wijze zijn of haar rol vervult. We hebben hierdoor een hele duidelijke structuur, zonder dat dit een zwaar hiërarchisch karakter heeft. Dit werkt erg prettig en zorgt er ook voor dat iedereen het platform krijgt wat hij of zij nodig heeft om verder te kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren. Kennisdeling is enorm belangrijk en daarom is dit een belangrijk element in ons team en de onderlinge samenwerking. De rode draad is dan ook dat we een “team” zijn en er niemand als eenling door de organisatie zwerft.

Kun je een project/opdracht benoemen waar je trots op bent?

Zeker! Er zijn best wat opdrachten die me bijgebleven zijn, maar een van de voornaamste is de opdracht waar ik momenteel nog steeds zit (anderhalf jaar). Deze klant heeft eerder twee andere partijen gehad die hen heeft begeleid bij de implementatie van de ISO 27001, maar helaas nog zonder het gewenste resultaat. In een tijdsbestek van 7 maanden hebben we deze klant mee kunnen nemen naar een succesvolle certificering, zonder enige bevindingen of opmerkingen. Dit was tegelijkertijd mijn eerste zelfstandige implementatie, dus ik heb enorm veel geleerd in deze periode en dit is zeker een van de resultaten waar ik trots op ben!

Wat kun je vertellen over de doorstroommogelijkheden binnen ICTRecht?

Het klinkt natuurlijk een beetje als een cliché, maar de doorgroeimogelijkheden zijn erg groot. Het hangt heel erg af van de richting die je zelf wilt inslaan; wil je je commercieel verder ontwikkelen? Dan is sales/accountmanagement een optie. Wil je je ontwikkelen tot superexpert, dan is het platform er. Ambieer je een managementfunctie, dan is Team Manager of Business Manager misschien wat voor je. Daarnaast zijn er natuurlijk binnen het informatiebeveiligingsdomein legio richtingen waarin je je verder kunt specialiseren: implementeren, auditing, bewustwordingscampagnes, kwetsbaarhedenscan/pentesten, NEN7510, BIO, ISO 27001, ISO 13485 en ga zo maar door. 

Wat zou je tegen toekomstig collega’s willen zeggen?

Wees jezelf, maak het niet te moeilijk en investeer in jezelf. Twee van de belangrijkste dingen zijn ICTRecht-DNA en werkethos. Als je past in de organisatie en je wil hard werken en blijven leren, dan staat er een platform voor je klaar dat je helpt om de beste versie van jezelf te ontdekken en te worden. Een kans die je niet snel bij veel bedrijven gaat vinden, met zo’n leuke werksfeer en superinteressant klantportfolio.

 

Bekijk alle vacatures