Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik ben Information Security Consultant (SO) en wat mij aantrok bij ICTRecht was dat het elke dag weer anders kan zijn. Ik heb een breed portfolio aan opdrachtgevers die ik ondersteun met o.a. Security vraagstukken, het uitvoeren van Security audits en het helpen certificeren voor Security certificaten zoals de ISO 270001. Een inmiddels oud-collega had mij benaderd via social media en zo ben ik eigenlijk terechtgekomen bij ICTRecht.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag is anders, maar ik kan wel een voorbeeld geven van gisteren: Ik begin mijn dag met het doornemen van mijn agenda en mijn mails. Vervolgens heb ik een meeting staan om de week te bespreken en de to-do lijst door te nemen. In de middag rij ik door naar een van mijn klanten om de externe auditbevindingen van de tussentijdse audit (ISO 27001-certificering) te bespreken met de CEO en een planning te maken voor het komend auditjaar.

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Ik heb van kleins af aan al affiniteit met IT en ik hou ervan om structuur te brengen en dingen op te bouwen. Security geeft mij die vrijheid om een structuur te brengen op het gebied van informatiebeveiliging en een heel managementsysteem op te bouwen. Daarnaast vind ik het uitdagend om al bestaande managementsystemen te verbeteren. Als aan het einde van een traject een organisatie een securitycertificering heeft behaald waar ik aan mee heb geholpen, haal ik daar voldoening uit.  

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik ben getrouwd en woon samen met mijn vrouw in het mooie Leiden. In mijn vrije tijd maak ik tijd voor mijn familie en vrienden. ICTRecht heeft hier veel voor mij mogelijk gemaakt, zo heb ik de mogelijkheid gekregen om een tijdje in het buitenland te werken om mijn vrouw te zien in het buitenland. Daarnaast hou ik van voetbal en kijk ik bijna alle wedstrijden van Galatasaray.
 

Wat kun je vertellen over het team waar je in zit?

Ons team is nog volop aan het groeien en ontwikkelen en wij zijn een vrij jong team. Wij zijn een pragmatisch team dat de handen uit de mouwen steekt als het erop aankomt. Dit resulteert dan ook in een informele sfeer waar we elkaar niet met u aanspreken en niet met driedelige pakken rondlopen.

Kun je een project/opdracht benoemen waar je trots op bent?

Jazeker, een opdrachtgever had problemen met het vinden van een geschikte SO en de externe audit voor de ISO 27001-certificering stond aan de deur. Ik ben toen aangesteld als SO om in korte tijd drastische aanpassingen te maken en de externe audit te behalen met minimale schade. Het certificaat kon namelijk ingetrokken worden als deze aanpassingen niet gedaan zouden worden. Dit is ons gelukt en de organisatie is tot op heden nog steeds gecertificeerd.

 

  "Ik heb van kleins af aan al affiniteit met IT en ik hou ervan om structuur te brengen en dingen op te bouwen. Security geeft mij die vrijheid om een structuur te brengen op het gebied van informatiebeveiliging en een heel managementsysteem op te bouwen."

Welke verantwoordelijkheden en vrijheden komen er bij jouw functie kijken?

Een vorm van vrijheid die ik heb, is dat ik in de keuken mag kijken bij opdrachtgevers wanneer ik een audit uitvoer. Elke organisatie is weer anders en dat maakt mijn werk dan ook zo interessant. Voor sommige organisaties ben ik het aanspreekpunt voor informatiebeveiliging en dat is een leuke, maar ook zeer serieuze verantwoordelijkheid.

Daarnaast ben ik onderdeel van het interne Diversiteit & Inclusie team waarbij ik bijdraag aan een bewustere organisatie als het gaat om Diversiteit en Inclusie. 

Wat kun je vertellen over de doorstroommogelijkheden binnen ICTRecht?

ICTRecht is een organisatie die nog volop aan het groeien is. Hierdoor kunnen er ineens nieuwe initiatieven en rollen ontstaan. Het mooie bij ICTRecht is dat je de vrijheid hebt om dingen uit te proberen. Het kan een succes worden of floppen, maar in het laatste geval heb je het in ieder geval wel geprobeerd en ervan geleerd.

Wat zou je tegen toekomstig collega’s willen zeggen?

Wij zijn een laagdrempelige en zeer toegankelijke organisatie met een informele sfeer. Als dit matcht met jou, dan zie ik je wellicht in de toekomst bij ons op de werkvloer!

Bekijk alle vacatures