Hoe ben je bij ICTRecht terechtgekomen en wat doe je precies?

Na mijn afstuderen (5 jaar geleden) ben ik ‘toevallig’ bij ICTRecht terechtgekomen. Ik voelde een goede klik met mijn leidinggevende. Ik had niet helemaal de juiste studierichting, maar ik kreeg toch een kans om te laten zien wat ik kan. De bedrijfscultuur past ook goed bij mijn normen en waarden. 

Ik werk als Legal Counsel en Team Manager Legal. Ik word gedetacheerd bij opdrachtgevers binnen verschillende sectoren. Ik help de opdrachtgever met allerlei juridische vraagstukken op het gebied van privacy. Hiernaast begeleid ik een team van juristen op inhoudelijk en persoonlijk vlak. Ik leid, begeleid en ondersteun het team met het behalen van hun doelen. Denk hierbij aan inhoudelijke begeleiding bij opdrachtgevers, maar ook training en ontwikkeling.

 

"De cultuur binnen de organisatie en mijn team is erg toegankelijk en laagdrempelig. Iedereen is makkelijk te benaderen en er is veel kennis in de organisatie. Er is altijd iemand om je te helpen: je staat er nooit alleen voor!"

Hiernaast ben ik betrokken bij het selectieproces en voer ik sollicitatiegesprekken voor verschillende vacatures. Tot slot ben ik hoofd van het Diversiteit en Inclusie team. Wij zijn D&I beter op de agenda aan het zetten binnen ICTRecht.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is elke dag anders. Op sommige dagen werk ik voor opdrachtgevers op locatie, of op afstand. Andere dagen ben ik weer bezig met mijn team. Je kunt dan denken aan wekelijkse overleggen voeren, helpen bij de planning, sollicitatiegesprekken voeren en interne rapportages opstellen.  

Waarom heb je voor deze functie gekozen en wat vind je leuk aan je werk?

Er zijn een aantal redenen waarom ik heb gekozen voor deze functie. Ten eerste heb ik diepe interesse in ICT en recht. Ik wil graag bijdragen aan de kruising van deze twee velden, want dit is een wereld die snel verandert. Daarnaast begeleid ik een team binnen ICTRecht en dit draagt bij aan mijn leiderschapskwaliteiten. In deze functie kan ik ook impact maken voor mijn klanten en voor ICTRecht. Deze functie draagt bij aan mijn eigen professionele groei.

 

"Het is bij ons vooral belangrijk dat je iets doet waar je gelukkig van wordt." 

 

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik woon samen met mijn partner in Almere. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en te lezen. Ik probeer ook veel tijd met mijn familie door te brengen.

 

Welke verantwoordelijkheden en vrijheden komen er bij jouw functie kijken?

Bij opdrachtgevers ben ik vaak het aanspreekpunt voor privacyvraagstukken. Daarnaast geef ik interne trainingen. Dit kan bij de ICTRecht Academy zijn, maar ook bij opdrachtgevers geef ik trainingen. Ik zorg ervoor dat opdrachtgevers zo compliant mogelijk zijn. Hiernaast ben ik verantwoordelijk voor de prestaties en het werkgeluk van mijn team.

Wat kun je vertellen over de cultuur binnen ICTRecht?

De cultuur binnen de organisatie en mijn team is erg toegankelijk en laagdrempelig. Iedereen is makkelijk te benaderen en er is veel kennis in de organisatie. Er is altijd iemand om je te helpen: je staat er nooit alleen voor! 

Wat kun je vertellen over de doorstroommogelijkheden binnen ICTRecht?

Binnen ICTRecht wordt er goed gekeken naar iemands kracht. Iedereen heeft bepaalde kwaliteiten en deze worden naar voren gehaald. Je kan doorstromen in allerlei richtingen. Je kunt denken aan functies als expert of teammanager. Het is bij ons vooral belangrijk dat je iets doet waar je gelukkig van wordt. 

Wat zou je tegen toekomstig collega’s willen zeggen?

Als je op zoek bent naar een organisatie met een inclusieve bedrijfscultuur en uitdagende werkzaamheden waarmee je jezelf zowel professioneel als persoonlijk snel kan ontwikkelen, dan is ICTRecht de plek waar je moet zijn!

Bekijk alle vacatures